La Casa

Cal Compte és un petit hotel de 8 habitacions pensat per adaptar-se a les necessitats del client: una gran casa per trobar-se amb els amics, un entorn ideal per incentius d’empreses, habitacions romàtiques per gaudir amb parella, una suite si l’ocasió és més especial…

Un concepte innovador de mil cinc-cents metres quadrats a la disposició únicament d’aquells que ho saben apreciar.

cc-lacasa

Historia

Allotjar-se a Cal Compte és viure el passat i el present del Priorat. Fou edificat el 1801 sobre antigues estructures del segles XVI i XVII, ens uns moments en què el Priorat experimentà un gran creixement i s’especialitzà en el conreu de vinya. Els Compte es convertiren en una de les famílies més poderoses i influents de la zona.

La família va aprofitar les successives desamortitzacions dels bens eclesiàstics i comunals per ampliar el seu patrimoni i va fer grans negocis durant la segona meitat del segle XIX. La crisi del sector vitivinícola de 1887 i l’arribada de la fil·loxera a Torroja a partir de 1894 foren el començament de la decadència. Tot i que el 1927 l’Enric Compte va impulsar la creació de la Denominació d’Origen Priorat, durant els aldarulls de la Guerra Civil fou executat i la casa col·lectivitzada i passar a ser el cafè del poble. Resten encara mostres de grafits a les parets de l’antiga comuna.

 Nosaltres, el Joaquim i l’Anna, junt amb els nostres fill, el Xavi i la Blanca, d’una manera casual, vàrem començar a formar part de la història d’aquesta increïble casa l’any 2000 quan la vàrem comprar. Després de moltes reflexions i un i mil dubtes decidirem reconvertir-la en hotel, obrirem el setembre de 2007.

Respectant el passat valem voler deixar la petjada del segle XXI i crear uns espais contemporanis en harmonia amb l’ambient rural.

Des de llavors la nostra filosofia ha estat oferir allò que a nosaltres ens agrada trobar i tractar com ens agrada que ens tractin. Estem satisfet d’haver convertit Cal Compte un lloc ben especial on el luxe recau en la simplicitat, l’autenticitat, la cultura i, sobretot,  la terra.

Benvinguts a casa!